Design

Lyxfamiljens sammansättning med en enorm gård och Koi Pond

Lyxfamiljens sammansättning med en enorm gård och Koi Pond



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Denna familjeförening är en 2 000 kvadratmeter stor fastighet i Hangdong-distriktet, Chiang Mai, Thailand, skapad av Full Scale Studio. Jongluck Villa har tre små familjer: föräldrar, deras sons familj och deras dotters familj. Paddyfält och den lokala byn omger platsen på Canal road, tillsammans med utsikt över Doi Suthep-berget på baksidan av platsen i nordväst. Designen sträcker sig över tre våningar: En bottenvåning med gemensamt område, vardagsrum, serviceområde, pool och parkering. Den andra våningen innehåller sovrum för varje familjenhet, medan sista våningen rymmer vissa serviceenheter, men mer framträdande en takterrass där hela familjen kan komma att koppla av.

  • 1 |
Gränsväggkonstruktionen innehåller delar av tätt bladverk för att bryta upp betongslätten och skapa en mer välkomnande bild av trippelfamiljen.

  • 2 |
En gång förbi gränsen är det moderna exteriöret en linjär design sammansatt av armerad betong och rik färgad träbeklädnad. Parkering finns i skugga.

  • 3 |
En terräng för utskjutande plattor gör byggnadens form lättare. Terrassen ger också familjemedlemmarna en annan möjlighet att stanna närmare den naturliga miljön.

  • 4 |
Expanderingar av glas och stora öppna tomrum gör att siktlinjen passerar rakt igenom byggnaden och ut från andra sidan ...

  • 5 |
... Detta beror till stor del på en fantastisk gårdsdesign i föreningens kärna, där ett symboliskt vitt Meranti-träd växer.

  • 6 |
Det antas i traditionell thailändsk kultur att White Meranti symboliserar kompromiss, en kvalitet som är rådande på det ödmjuka sättet för folket i Thailand. Kompromiss är också den kvalitet som håller en stor familjenhet tillsammans i fred. Stora omgivande fönster breddar utsikten över gården och skapar möjligheter till anslutning.

  • 8 |
Det främsta problemet för arkitekten och husägare var hur man utformade huset för att främja lycka och en nära relation mellan alla familjemedlemmar. Som svar fokuserar designen på förbindelser med naturen, både i och utanför huset, och sammanlänkande sociala utrymmen.

  • 9 |
Konstruktionen delar husets program i tre huvudutrymmen: inomhus, utomhus och semi-utomhus. Semi-utomhusområden är områdena under överhäng, som appliceras från det traditionella thailändska huset. Alla dessa tre kategorier anses lika viktiga och har i detta fall skickligt anslutits av den centrala innergården, som är hjärtat i detta hem.

  • 10 |
En livlig atmosfär är viktig i husets centrala område, och så konstruerades arkitektoniska element för att främja dynamisk rörelse mellan omgivande utrymmen.

  • 11 |
Överlappande lager har utvecklats till ett antal funktionella 'slingor', som har sitt ursprung i den centrala domstolen och expanderar genom vertikal och horisontell axel.

  • 12 |
Det första lagret - eller inre 'loop' - är en träterrass runt gården. Terrassen fungerar som ett övergångsrum mellan inomhus- och utomhusutrymmen, en cirkulationsanordning.

  • 13 |
Den andra 'slingan' av rymden är en konkret trappa som omfamnar den centrala innergården.

  • 14 |
Trappsteg mäter en rymlig en meter för att bygga en mycket gradvis lutning som är bekväm och avkopplande att klättra på.

  • 15 |
Trapporna verkar flyta uppåt på sidan av huset, tack vare dolda stöd i byggnadsstrukturen.

  • 16 |
Familjemedlemmar kan passivt interagera med trädgården när de använder den öppna trappuppgången. De kan till och med sitta här och vila ett tag, som om det var en terrass på flera nivåer.

  • 17 |
Utsikt över White Meranti-trädet och Koi fiskdamm framkallar fred och koppling till naturen.

  • 18 |
Den tredje "slingan" är ett vardagsrum för familjeaktiviteter inomhus och semi-utomhus. Det moderna vardagsrummet är utrustat med en stor TV och TV-stativ, om alla någonsin kan komma överens om vad de ska titta på!

  • 19 |
Långtidsstrålar i arkitekturen ger fler möjligheter att se omgivande panorama, samt maximera möjligheterna i rumslig design. Ett långt matbord rymmer familjemiddagar.

  • 20 |
Barstolar i köket ger en plats att sitta och stödja kocken.

  • 21 |
Den yttre 'slingan' är där alla sovrum är belägna i sina egna privata hörn. Det stora sovrummet som tillhör de äldsta föräldrarna ligger på norra sidan av huset, sonens familjens sovrum är i söder, och östra sidan är för dotterfamiljen. Gäst sovrum tar upp västra sidan. Alla sovrummen är eftertänksamma placerade så att de kan njuta av utsikten över berget Doi Suthep eller annan pittoresk panorama.

  • 22 |
Badrummen är skarpa, moderna och lyxiga.

  • 23 |
Timmerelement kompletterar den naturliga miljön som omger och genomsyrar hemmet.

  • 24 |
Vertikal plantering växer en intim atmosfär av ett sjunkat badkar. Medan rå betong och enkel stuckatur utgör byggnadens huvudskinn, introduceras marmor, granit och timmer för en avancerad finish.

  • 25 |
Det arkitektoniska överhänget ger en miljö för halvtomhusbebyggelse. Skyddet ger skuggning och fungerar också som ett stort horisontellt tomrum som kan utnyttja naturligt ljus och få kylande vind in i byggnaden och innergården.

  • 26 |
En al fresco matplats och en utomhus soffa och loungestol med utsikt över den stora poolen som delas av de samboende familjenheterna.

  • 28 |
Taket trädgården hävdar tredje och sista våningen, som har gräsmatta områden som går runt omkretsen av innergården tom.


Rekommenderad läsning: 51 Fängslande gårdsdesigner som får oss att gå Wow


Titta på videon: My Personal POND and Oasis of 20 Years: Aqua Terra (Augusti 2022).