Design

Sten- och glashusdesign blandad med fantastiska naturomgivningar

Sten- och glashusdesign blandad med fantastiska naturomgivningar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Själen lugnar naturen inne i marken för HOUSE BRAS, ett projekt av arkitektteamet DDM Architectuur. Designprocessen för detta hem inkluderade noggrann forskning kring timmar med dagsljus under skiftande säsonger och hur isolering kunde maximeras. Panoramautsikt över det omgivande landskapet var också av största vikt, liksom att blanda hemmet sympatiskt med dess läge. Lösningen är en arkitektonisk utformning som formas för att böja sig om funktioner i det gröna landskapet, som ligger rätt mellan ett damm och en liten sjö och välkomnar i varje droppe tillgängligt solljus. Huset är helt täckt med naturstenplattor, inklusive tak och fasader, och blandar det helt med omgivningarna.

  • 1 |
  • Fotograf: Lenzer - Peter Verplancke
Allt om denna noggrant övervägda hemdesign är inriktad på att hjälpa sina invånare att känna sig rotade i den naturliga livsmiljön. Glasväggar bjuder in på den spektakulära utsikten över höga träd, buskar, sjö och damm för att bli den färgglada och strukturerade inredningen i de minimalistiska inre utrymmena.

  • 2 |
De tonala stenhuggarna som täcker det moderna hemmets yttre är ett sympatiskt val som hjälper till att smälta den moderna byggnaden med sitt fantastiska landskap, som en klippbädd i skogsmark.

  • 3 |
Den nedre halvan av bygghöjden består helt och hållet av glas, som skickar den inre belysningen ut över den gröna terrängen efter skymningen. Färgerna inuti huset hålls till ett neutralt minimum, för att inte störa naturens fredliga palett plaskade bortom fönsterrutorna.

  • 4 |
En djupfärgad, spaltad entré avbryter den perfekta glasrutan, där en enorm dörr vrider sig på gångjärnet.

  • 5 |
Golv till takfönster garanterar en sömlös panorama över marken. Trädenas växlande färger ger en växlande tapet från säsong till säsong. Det huvudsakliga vardagsrummet är fyllt med solljus även när solen rör sig hela dagen. En modern eldstad bränner en öppen låga under vintermånaderna.

  • 6 |
Ett andra lounge-cum-musikrum ligger på baksidan av sovrumsvingen. I loungen sträcker sig ett golv som kramar modern soffa framför spisen, nästan som en säng. Det modulära sittarrangemanget är dubbelsidigt så att husägare antingen kan titta på lågorna hoppar i spisen eller se ut mot dammet och all den skönhet som naturen har att erbjuda utanför.

  • 7 |
Den grå soffan i det stora vardagsrummet gör en L-form runt kanten av ett enormt golvmatta; två designer loungestolar ligger på andra sidan. Mörk lerkfanér täcker skorstenens bröst med dramatisk effekt i mitten av ett vitt och ljusgrått schema.

  • 8 |
De mörka lärkfanérpanelerna i musikrummet fungerar också som en döljande anordning för en serie höga förvaringsskåp, som är inställda tillbaka i eldstadsväggen.

  • 9 |
Bottenvåningen är indelad i tre delar: det vilsamma musikrummet och sovrumsvingen, inomhuspoolen och bastuens välbefinnande vinge, och det sociala centraliserade huvudrummet med öppet kök. De tre områdena ansluts via glaserade passager och stängda block av mörk lerkfiner.

  • 10 |
Det minimalistiska köket kunde gå nästan obemärkt på baksidan av det öppna vardagsrummet. Grundläggande svarta volymer sträcker sig över det bleka golvet, utan övre skåp alls synliga.

  • 11 |
De svarta basskåparna binds i den mörka lärkdekoren som täcker en intilliggande vägg.

  • 12 |
Två kököar står inför varandra tvärs över rummet, med en kran och diskbänk parallellt i bänkskivan på var och en. Den mörka fanerade köksväggen öppnar sig för att avslöja en tredje sida till köket och en tredje diskbänk. Ett enormt skafferi ligger runt baksidan av den hemliga volymen. Sex barstolar i trä står upp längs den ena änden av den yttre köksön för att ge en matplats med en lugn utsikt.

  • 13 |
Larkdörrar hänger rak in i matchande väggar.

  • 14 |
En innergård design håller byggnadens inre i kontakt med naturen även om vyerna är lite mer begränsade. Ett vackert träd får en känsla av zen i hemmet.

  • 15 |
Sjön tvättar ända fram till fönstren i huset, med klippstenar som bryter vattenytan. Skogsvyer pressar sig från den motsatta änden av huset för att gå med sjön, som om det inte fanns någon byggnad här alls.

  • 16 |
En stor inomhuspool sträcker sig i sin egen välbefinnande vinge i huset. Husets signatur golv till tak panorama ger poolen i kontakt med utomhus och all sin prakt.

  • 17 |
Poolen blir en del av sjön som flyter längs fönstren.

  • 18 |
En flytande trappdesign stiger upp till sovrummet på första våningen, där sviten har utsikt över trädtopparna.

  • 19 |
Den viktlösa vita trappformen påminner om perfekt skrynklig origami.

  • 20 |
Ramlösa räcken i glas skyddar trapphuset.

  • 21 |
Mörka träluckor skapar integritet i ett litet badrum.

  • 23 |
Vita fåfängar står centrerade i badrummet, jämnt fördelade mellan badkaret och en duschkabin.

  • 24 |
Hälsovingen verkar sväva på ytan av den naturliga sjön, som en lätt flott.

  • 25 |
På natten verkar hela huset sväva över det mörka landskapet, en ljusbox som häller innehållet i en pool nedanför.

  • 26 |
Golvplan och terräng som illustrerar den noggranna arkitektoniska utformningen och den sympatiska placeringen i det naturliga landskapet.


Rekommenderad läsning: Ett fridfullt bibliotekshus i Brasiliens skogar


Titta på videon: Svalø Design Hvad koster sådan noget skrammel??? (Maj 2022).