Design

Litet öppet hem med djungel-liknande botanisk dekor

Litet öppet hem med djungel-liknande botanisk dekor



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Grão House (Grain House) -projektet, av arkitekter Très Arquitetura, involverade omtolkningen av traditionella bulklager. Detta är en magisk liten plats med en välkomnande brasiliansk smak. Djungelliknande botanisk dekoration färgar sin naturliga palett. Kompakta rum har fått smarta kombinerade öppna planarrangemang och några unika lösningar för små utrymmen. En stor butiksvägg dominerar huvudrummet, fylld med dekorativa föremål plus olika kryddor och te som markerar övergången till en liten öppen planlösning och matplats. Sovrummet har ett öppet eget badrumsarrangemang och en bred sängram i plattformen som bildar tydlig avskiljning från badrumets blomstrande gröna överväxt.

  • 1 |
Det mysiga bostadsområdet har naturliga material och grönska hela tiden som centrala och framstående element, för att återspegla en brasiliansk närvaro och för att föra dem inuti den närmare naturen.

  • 2 |
En vägg av helt infällbara glasdörrar tar bort gränsen mellan inomhus- och utomhusliv och låter livet flyta fritt.

  • 3 |
Sofforna lyfts upp på ett unikt plattformsarrangemang som hjälper till att definiera loungen.

  • 4 |
Golvlampor, sidobord och accentstolar passar in och runt de nischer som gjorts av snittet av den upphöjda basen.

  • 5 |
Monokroma hundstaka kuddar ger djärva ögonblick av mönster till de färska vita tygsofforna. Svarta hustillbehör ger den neutrala interiören vikt och djup och skapar en modern atmosfär.

  • 6 |
Svarta fönsterramar skär kraftigt genom den frodiga gröna trädgårdsutsikten.

  • 7 |
Det finns en stor enhet med öppna hyllor infälld i vardagsrummet. Dess slumpmässiga hyllor är prickade med en hel mängd dekorativa föremål. Det finns också en samling kryddor och kaffe för att markera rumets övergång till ett litet öppet kök och formell matplats.

  • 8 |
Växter följer promenad genom och ger en djungelbakgrund bakom butiksväggen täckt med föremål.

  • 9 |
En golvplatta läggs ut från kanten av köket till slutet av loungen. Ett sisal reptak hjälper dig att skapa en intim och välkomnande miljö över hela rymden.

  • 10 |
Skiljeväggen som skiljer bostadsområdena från sovrummet är målad en djup flaskegrön. Färgskuggan komplimangerar det naturliga grönska i rymden och ger en fantastisk ackompanjemang till guldelementen och svarta basnoter i rummet. Skiljeväggen är kvar utanför taket så att siktlinjen kan gå hela vägen till baksidan och lurar ögat att uppfatta ett större bostadsområde.

  • 11 |
Alla tillbehör i rummet är begränsade till en palett av grönt, naturligt, svart och guld för att skapa lugnande enhetlighet och en luft av sammanhängande förfining.

  • 12 |
Ett modernt bordarrangemang strömmar över matbordet.

  • 13 |
Moderna pendelljus för matsalen är hängande lågt över ena änden av matsatsen för att visuellt förankra den i det öppna planrummet. De dekorativa vaserna har också placerats vid bordets ände för att fånga ljuset från hängen och solljuset från det intilliggande fönstret.

  • 14 |
En tvåhällig gasspis och en diskbänk i rostfritt stål ställs in i den eleganta vita köksvolymen. Sovrummet och dess öppna badrum med eget badrum upptar utrymmet strax utanför den inramade träkök.

  • 15 |
Lövverk går över gångvägen in i sovrummet, vilket gör arkitekturen till en sekundär funktion. Skonsam upplysning, från orb-golvlampor, överdriver skönheten i de stora tropiska bladen. Mini-djungeln förbrukar nästan ett fristående badkar vid sidan av sovrummet, liksom en liten stol och ett sidobord.

  • 16 |
Tvättstället med eget badrum är något avskärmad från det angränsande sömnutrymmet med en låg skiljevägg. Väggkrokar utnyttjar den extra ytan väl. Hängutrymme och några hyllor öppnas på baksidan av rummet, i en inramad träfördjupning som liknar köket - endast utan den levande gröna bakgrunden. Istället kommer en skärm med mjukt ljus ut bakom lagringsvolymen.

  • 17 |
Monokroma accentkuddar klär en unik vit plattformsäng. Sängkonstruktionen har en bredare ram på ena sidan, vilket hjälper till att separera den från badkarområdet vid sin sida. Den breda ramen fungerar också som en sängbord för att servera frukost i sängen, eller bara för att lägga ner några läseböcker för sänggåendet.

  • 18 |
Huvudgavlens vägg är samma gröna skiljevägg som utgör bakgrunden till matsalen och vardagsrummet. Ett texturerat vitt huvudgavel kontrasterar vackert med väggfärgens djup. En grön säng kastar ihop med temat.

  • 19 |
Tvättområdet med eget badrum har en unik fåfänga med badrum som har en doppad bänkskiva. De högre sidorna döljer mycket av toalettartiklarna från sikte. En hög spegel växer bakom bassängen.

  • 20 |
Tvålbehållare, planterare och ett toalettartikelfack skjuts in i fragmenten av den ovanliga fåfängenheten.

  • 21 |
Stenplattor täcker den omgivande väggen och matchar den lyxiga beklädnaden i resten av hemmet.

  • 22 |
En svart fristående kran går vilse bland den gröna gränsen bredvid badkaret med eget badrum.

  • 23 |
Bladen varv i badrummet, vilket mjukar utseendet på den hårda vita kanten.

  • 24 |
När man tittar på planritningen för denna ovanliga plats är det möjligt att observera en layout av Brazillian Jabuticaba druvträd på marken. Vi kan också se den fullständiga bildningen av den upphöjda soffan som är iscensatt i vardagsrummet.


Rekommenderad läsning: Ett fantastiskt hus som gör att klyftan skiljer in


Titta på videon: Kjell-TV - Hur funkar mesh? Hur funkar det? (Augusti 2022).