Design

Unik Hillside-fastighet med en integrerad Wrap Around Road

Unik Hillside-fastighet med en integrerad Wrap Around Road

Headstrong-flexibilitet drev konceptet med denna moderna hemdesign, för klienten hade idéer som inte kunde omformas av arkitektteamet på KWK Promes. Ägaren till den vackra sluttningen i sluttningen ville bara kopiera den tama inredningen i sin befintliga lägenhet, som kopplade bort bostaden från trädgården genom att vara på första våningen. Så med interiörändringar från bordet, omdirigerade teamet fokus till vägen som skulle leda till och från hemmet i mitten av den stora tomten. De utforskade hur de kunde lyfta vägen och lindra den runt klienternas orörliga idéer, innan de återförde den till trädgårdsnivå - och 'By The Way House' föddes.

  • 1 |
Restriktion avlar ofta det mest kreativa av idéer. Efter att ha krossat horn i början av projektet har klienten och det kreativa teamet slutat med en fantastisk sammanslagning av koncept.

  • 2 |
Den enkla hemmiljön som begärts av klienten förblir intakt, medan utsidan av hemmet är ett vass och innovativt skal, helt integrerad med en specialdesignad privat väg som leder till och från den.

  • 3 |
Den lätta betongvägen till huset rör sig genom träden i en gammal fruktträdgård.

  • 4 |
På den andra sidan av huset utformades en stig ned mot floden för att vinka över topografin utan att behöva hugga ner ett enda träd.

  • 5 |
Betongvägen stiger rakt upp där den möter huset och blir dess väggar, övervåning och tak. Betongen blir ett lättmembran när det täcker husets överdel och lindar det tre gånger.

  • 6 |
Bilar från vägen går direkt in i ett garage på bottenvåningen.

  • 7 |
"Wrap" runt första våningen expanderar utåt mot floden med varje vridning.

  • 8 |
Eftersom klienten förblev fast vid att huvudbostaden skulle vara på första våningen, sökte arkitekterna efter ett sätt att återansluta vardagsrummet med trädgårdarna. Så, den arkitektoniska wrap designades för att varva ner på denna sida av byggnaden ...

  • 9 |
... Bandet blir en upphöjd catwalk som förbinder första våningen med trädgårdsnivån, innan den fortsätter genom träden, nerför den branta stranden till floden och stranden.

  • 10 |
En expansionsglas öppnar upp baksidan av första våningen och hela bottenvåningen.

  • 11 |
Bottenvåningen i glas upprätthåller fullständig anslutning till trädgården och innehåller ett dubbelgarage, gym för hemmet och ett antal rum.

  • 12 |
Även om inte mycket av en övervägande i början, blev vägen projektets huvudmotiv.

  • 13 |
Kundens önskemål om ett vardagsrum på första våningen resulterade i en otrolig utsikt som kan avnjutas i det mest sociala området i hemmet.

  • 14 |
Det är på grund av klienternas oskakliga idéer som arkitekterna arbetade för att ansluta första våningen till trädgården, och så fick designen så mycket mer.

  • 15 |
Panoramafönster från golv till tak absorberar allt som den naturliga skönhetsplatsen har att erbjuda. Räcken med glas längs den moderna balkongen lämnar flodutsikten fri.

  • 16 |
Från ner på floden kan bara husets första våning ses över trädtopparna.

  • 17 |
Bottenvåningen i glaslådan upprätthåller integriteten bland grönska.

  • 18 |
På toppen av kullen lyser hemmet som en fyr.

  • 19 |
Bandet tvärs över hemmets entré utgör ett visst skydd mot kraftiga regn och starka vindar från väst.

  • 20 |
Arkitekterna undersökte idén om att dela hemets "wrap" vid sidorna för att skapa fler vyer, men klienten bestämde i slutändan att det skulle förstöra hans känsla av privatliv.

  • 22 |
Separationerna i taket som skapades av det arkitektoniska bandet utnyttjades för att dölja samtida belysningsremsor i hemmet.

  • 23 |
Kanske inspirerad av slutresultatet av denna unika arkitektur, tänkte klienten om sin idealiska funktionella interiör. Den slutliga designen är en skarp monokrom minimalistisk vision. En djärv svart soffa skär en L-form i ett rent vitt minimalistiskt vardagsrum, förbises av en elegant svart golvlampa.

  • 24 |
En vägg av speglar är installerad över hela gymmet, vilket speglar den frodiga gröna utsikten över den magnifika tomten. Länken med trädgårdarna gör att arbeta ut till en mycket trevligare uppgift.

  • 25 |
En öppen och luftig modern trappkonstruktion förbinder husets golv. En hög glasbalustrade har solida vita trappsteg med frånvarande stigerör för att skapa en flytande effekt. Mörka träväggar delar upp planlösningen.

  • 26 |
I det minimalistiska sovrummet är vita garderober installerade i linje med det yttre bandet runt huset. Den resulterande effekten är ren och strömlinjeformad och överdriver tyst den unika arkitektoniska funktionen.

  • 27 |
Det moderna badrummet är separat från sovrummet och har sin egen fantastiska utsikt över floden.

  • 28 |
På natten ökar konstgjord ljus och resulterande skugga endast den dramatiska effekten av byggnaden.

  • 29 |
Även om hemmet först verkar vara avskilt, blir det uppenbart att floden är ett utvecklat område ...

  • 30 |
... Men inbäddat bland träden är denna bostad väl täckt för perfekt fred.

  • 31 |
Markplan.

  • 32 |
Första plan.

  • 33 |
Ritning av landskapets terräng.

  • 34 |
Hemdesign inklusive vägen till piren vid floden.

  • 35 |
Sidovy som illustrerar den branta sluttningen av sluttningen.


Rekommenderad läsning: Mallorca Holiday Home Coloured by Sea View


Titta på videon: Wrap-Around Granny Ripple Shawl Crochet Tutorial! (Januari 2022).