Design

Sex vånings lyxhem med massiv familjeunderhållningszon

Sex vånings lyxhem med massiv familjeunderhållningszon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Från en brant plats på 1 400 m2 i sluttningen, som sjunker till den berömda sekvensen av Cliftons vita stränder, verkar detta staplade moderna sydafrikanska hem sväva över sin oändliga pool. Arkitekter på SAOTA designade det 943 kvadratmeter stora huset i Kapstaden för att ha sitt huvudsakliga vardagsrum och poolterrass belägen på den översta dubbla volymnivån; sex generösa sovrum och en mängd imponerande underhållningsutrymmen upptar fyra nedre våningar. En glaserad gräns förbinder interiören med det stora utomhus. Glasväggarna förbinder inomhusutrymmet med en enorm trädgård som öppnar direkt mot Table Mountain National Park och till poolen som rinner rakt mot havet utifrån.

  • 1 |
Anmälan sker via Nettleton Road, som är den mest eftertraktade gatan i Sydafrika. Från vägen finns det ett omsorgsfullt sammansatt första intryck av de fyra nedre berättelserna, med bara ett lockande glimt av de två ytterligare lyxnivåerna ovan. Volymen som flyter över poolen har ett glasgolv som tillåter utsikt över vattens stille yta. I uteplatsen finns en utomhussalong som erbjuder den inbjudande värmen från en brinnande eldstad.

  • 2 |
Denna volym är det viktigaste vardagsrummet i hemmet, det inkluderar familjerum, ett kök, bar, flera matplatser, en vintersalong, en studie och en konststudio. Det expansiva, lyxiga vardagsrummet med dubbels höjd blir ett yttre utrymme när två hela väggar av glas dras in. Vardagsrumsgolvet matchar med den lilla uteplatsen på poolterrassen för en sömlös övergång mellan inifrån och ut. Sofforna hålls lätta i ton med den neutrala inredningen. En skulpturell golvlampa bågar över det U-formade soffan. Interiören skapades av ARRCC tillsammans med OKHA.

  • 3 |
Loungen sittplatser vetter mot den fantastiska havshorisonten och tillbaka till en privat trädgård som är matta i frodig grön gräsmatta. Breda betongsteg gör en väg över gräset. Precis utanför huvudrummet finns ett lugnt hemmakontor. Den övre nivån spelar värd för ett vindloft.

  • 4 |
Ett långt träbord har tolv plats. Matsalen ställde grannarna till ett öppet kök i slutet av vardagsrummet. Utanför erbjuder solstolar en avkopplande plats på uteplatsen, med en uteservering som ligger precis utifrån till vänster under en pergola.

  • 5 |
Två svarta moderna stolar från mitten av århundradet vetter tillbaka över loungen mot den bakre trädgården. En neutral matta värmer loungegolvet. En rad böcker täcker ytan på ett modernt soffbord.

  • 6 |
Huset är värd för en imponerande kuratering av sydafrikansk konst, som dessa afrikanska masker monterade ovanför köket. Galleriväggen är målad mörkgrå för extra dramatisk effekt.

  • 8 |
Ett diskret grått linjärt pendelljus är lågt från de höga takbjälken för att sväva nära matsalsbordet. Djurhorn vrider sig vid mittpunkten på bordet - ytterligare en påminnelse om att denna skarpa samtida bostad har sydafrikanska rötter.

  • 9 |
Ett mindre loungen vetter ut mot havet genom ett panoramafönster. En grupp av gröna glasvaser lägger till en pop med grön färg till den nautiska paletten.

  • 10 |
Trälistor lindar den höga väggen och det stora taket i ett enormt spelrum. Pool, ping pong och ett fotbollsbord är alla redo för skojs skull. Färgglada dekor accenter skapar en lyftande atmosfär.

  • 11 |
På baksidan leder spelrummet direkt in i ett biografrum. Porky Hefer 'Blowfish' är avstängd under en mezzaninlandning. Underhållningsvolymen har också ett skönhetsspa och bastu.

  • 12 |
Den svepande mezzaninen slutar vid ett tv-rum.

  • 13 |
Gångvägen fungerar också som ett stilfullt modernt konstgalleri längs dess längd.

  • 14 |
Ett skrynkligt molnliknande pendelljus flyter i tv-rummet, ovanför en L-formad skinnsoffa. Två glansiga svarta accentstolar vetter mot den lummiga fönstervyen. Grönt och gult färger golvet matta och monokrom omgivning. Trätak har i många av rummen, som är gjorda av de plåstrade brädorna som slutade betongtaken någon annanstans i hemmet.

  • 15 |
Trappan är nästan omöjlig att skilja mellan den mystiska inredningen i entréfasaden, med sina slående konstverk och mystiska ljuseffekter. En Paul Edmunds skulptur färger en vägg i det i stort sett konkreta utrymmet. Stegarna stöttade mot en vägg antyder trappuppgången.

  • 16 |
En glasbalustrade flankerar den första trappnivån, vilket gör att skulpturell väggkonst kan lysa genom sin transparens, och en Paul Blomkamp-väv att reflektera över sin yta. Du kan hitta mer vackra trappformningar här.

  • 17 |
Nödvändiga metallbalustrader klä resten av betongtrappan med rödhårig patina.

  • 18 |
Olika användningsområden definieras av ett delat golv i detta lyxiga sovrum, där sängen är upphöjd till förstklassig status. Resten av sviten har en generös lounge och ett öppet badrum. Tre av de sex sovrummen i detta hem sammanlänkas som en familjesvit.

  • 19 |
Ingångsfasaden.

  • 20 |
Planlösning.

  • 21 |
Hemmet har ett fyra bilgarage bifogat. Denna nivå innehåller också ett personalrum och personalbadrum.

  • 22 |
Golvplan som visar skönhetsspa och bastun som ligger runt familjens underhållningszon med dubbla höjder.

  • 23 |
Här ser vi situationen för det dedikerade hemmakontorutrymmet och vinloftet.

  • 24 |
Layout som illustrerar den imponerande storleken på master sviten.

  • 25 |
Primär bozon.


Älskar det här hemmet? Här är två liknande hus vid havet på samma väg, av samma arkitekt!

Nettleton 198
Nettleton 199


Titta på videon: Mattias duschar naken tjejerna är VÄLDIGT imponerade.. Paradise Hotel (Maj 2022).