Design

Lyxvilla på svensk privatön

Lyxvilla på svensk privatön


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Det är att komma bort från allt - och sedan komma ifrån det ALLA. Husägaren av denna lyxiga sommarvilla har en hel privat ö för sig själva; det blir inte mycket mer privat än så. Beläget i Sverige på ön Grötskär, var Villa Kymmendo specialbyggd i en enkel men konstnärlig stil år 2009. Det enda berättelsen samtida mästerverk, ett projekt av Jordens Arkitekter, är 2 152 kvadratmeter (199,93 kvadratmeter) med 5 sovrum och 4 badrum. Väggarna i hemmet är en ständig expans av fönster från golv till tak, med balkonger och terrasser att ta sig ut och ta i havsluften, eller njuta av solnedgångar i väster.

  • 1 |
  • Fotograf: Lindman Photography
Craggy tallar omger huset och sträcker sig ut över klipporna som leder till vattnet. Den otämnade naturliga terrängen och en sjunkande lagun utgör en plats för lugn som är åtskild från resten av världen. På den steniga stranden ligger ett gästhus med ett sovrum bara en kort promenad från det stora sommarhuset. Det finns också ett bastuhus på ön som ligger på en av bryggorna. Förtöjd till strandlinjen finns ett urval av båtar - en nödvändighet att resa till och från fastlandet.

  • 2 |
Den rymliga samtida byggnaden är bosatt över en gräsklänning. Det bredaste däcket hålls uppe på smala stöttor. En takförlängning skuggar hälften av däcket från nederbörd eller den brinnande solen.

  • 3 |
Flytande betongsteg leder ner från den vita terrassen och går ner på det vilda gräset.

  • 4 |
Den linjära byggnaden verkar flyta strax ovanför det böljande landskapet och blir en del av himlen.

  • 5 |
Resten av världen försvinner över vattnet, bortom träden.

  • 6 |
En sömlös upplevelse inomhus och utomhus skapas genom att upprätthålla samma nivå mellan yttre balkonger och terrasser med innergolv. Samma färg fortsätter också över vardagsrumsgolvplattor, vägg- och takdekor. Vita gardiner i lätt tyg klä de subtila fönstren subtilt, redo att dras stängda på natten för en mysigare känsla. Den lätta fönsterförbanden kan också användas för att kyla interiören genom att filtrera ut starkt solsken under varma sommardagar. All interiörbelysning är infälld i taket för en minimalistisk estetik.

  • 7 |
En serie strålkastare är också försänkta i ett yttre överhäng som skyddar de smala omgivande terrasserna.

  • 8 |
På en bredare balkong har ett öppet soldäck skapats med en al fresco matplats. Det utomhusmatbordet i trä är tillräckligt stort för att få plats för tio middagar. Uteserveringarna matchar två moderna solstolar.

  • 9 |
Golv-till-tak-fönstren dras tillbaka och glider bort för att öppna upp varje rum för elementen. Glaserade dörrar används också för att separera inre utrymmen, som dras tillbaka för att låta utrymmet flyta som ett luftigt och sällskapligt öppet utrymme under dagsljus. Opaka gröna privatgardiner kan stängas över de inre glasdörrarna när dagen slutar.

  • 10 |
Boytorna kan växa i området genom att bli en med ytterkanten när glasdörrarna dras tillbaka.

  • 11 |
En öppen planlösning omfattar alla gemensamma bostadsområden, inklusive vardagsrummet, generösa kök och matplats med sex sittplatser. Interiördesignen har rena linjer som passar fastighetens exteriör, vilket gör att de långtgående vyerna kan dominera.

  • 12 |
Färgpaletten som används för interiören är inspirerad av naturen. Djupa jordnära bruna lädersoffor sträcker sig över vardera sidan av vardagsrummet, placerade på vardera sidan av en matta som består av terrakotta, sand, gröna nyanser, bärröda och coola himmelblå. En trio soffbord är fixerade på hjul så att de lätt kan flyttas till var de än behövs runt den rymliga sittgruppen.

  • 13 |
De viktigaste sovrummen ligger på baksidan av hemmet för att skapa mer avskildhet. Det inre golvet och den yttre terrassen här är klädda i matchande träplanka. En inbyggd garderob smälter in med den vita väggen.

  • 14 |
En liten bänkskiva är monterad i en krok i ett av sovrummen. Detta utrymme kan användas antingen som ett toalettbord eller som ett tillfälligt hemmakontor. En silvervägglampa tänder träkroken.

  • 15 |
Detta längre skrivbord har tillräckligt med utrymme för två att ställa in arbete. En utrymme med förvaringsskåp ovanför bänkskivan ger dold utrymme för att gömma bort filer och kontorsmaterial. De svarta träbordsstolarna har ljusvävda säten som står i kontrast till de orange tonerna av träton som används för att skapa bordsmöbler. Samma varma träton används i hela hemmet, inklusive köksskåpen.

  • 16 |
En mångfacetterad öppen spis ligger direkt på köksöns tjocka vita granitbänk.

  • 17 |
Anpassade inbyggda våningssängar erbjuder en dubbelsäng på den lägre nivån och en singel till den övre. En uppsättning förvaringslådor finns under för att spara utrymme.

  • 18 |
Träbadrumets fåfänga har en överhängande rektangelbassäng. En väggmonterad kran håller bänkskivan klar.

  • 19 |
Ett trädäck är hem till en båt.

  • 20 |
Flygfoto över fastigheten visar hur den privata ön kröker sig i en C-form.

  • 21 |
Landskapet är tillräckligt stort för att rymma flera hem ...

  • 22 |
... Men det finns ingen granne i sikte. Nackdelen är att du aldrig kunde få en takeaway levererad!


Rekommenderad läsning: Exotisk villa på den svenska ön Lidingo


Titta på videon: NYA HUSET. vi flyttar till Västerås (Juni 2022).


Kommentarer:

  1. Riley

    Vilken abstrakt tänkte

  2. Hugi

    Jag älskar det väldigt mycket!

  3. Mum

    Braves, du har inte haft fel :)

  4. Stefon

    I am assured, that you have misled.

  5. Tasho

    den auktoritära synvinkeln, förföriskt

  6. Akilabar

    Jag ber om ursäkt, men enligt min mening begår du ett fel. Låt oss diskutera. Skriv till mig i PM.



Skriv ett meddelande