Design

Cantilevered Bangkok Clubhouse

Cantilevered Bangkok Clubhouse


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Det lyxiga Bangkok Grand Pinklao Clubhouse, som byggdes som en del av ett avancerat bostadsprojekt väster om Thailand, har en stolt framstående position i framkant av utvecklingen. Det coola klubbhuset, designat av företaget OfficeAT, har separata kontor och mötesplatser, ett mångsidigt område och en stor pool.

  • 1 |
Den viktigaste uppsatsen för detta imponerande klubbhus var att det måste vara mycket tydligt från huvudvägen i närheten, men inte överskrida den begränsade höjdgränsen på 40 fot. Byggnaden krävde en unik iögonfallande design, som kunde placeras högst upp på den sex meter höga anlagda tomten.

  • 2 |

  • 3 |
Lösningen var att skapa en utskjutande struktur, med expansiva förlängningar som sträcker sig ut nästan 25 meter från byggnadens framsida och baksida, med hjälp av en spänningsstruktur för att balansera massan. Byggnadsaxeln går i en riktning som passar det sydostasiatiska landskapet, med byggnadens smala öst- och västsidor mot solen. Västra sidan av byggnaden är skyddad från den brinnande solen av ett överhäng, vilket ökar byggnadernas energibesparande prestanda.

  • 4 |
Glaslådan lyser på kvällstimmarna.

  • 5 |

  • 6 |
Öppen planlösning på bottenvåningen har utsikt över entréstegen och vackra grunder.

  • 7 |

  • 8 |

Få gratis uppdateringar via e-post eller Facebook

... OCH FÅ DENNA EBOOK GRATIS

  • 9 |

  • 10 |
Strukturen och flera privata inre volymer skapas som oregelbundna former som har klädts i attraktiva naturligt förekommande stenmönster. Ytterväggarna är enorma glasdörrar som kan dras in; öppna eller stänga de glaserade väggarna avslöjar klubbhusets aktiviteter och användningsområden.

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |

  • 14 |

  • 15 |

  • 16 |
En snygg, enkel zen innergård gör det gröna utomhus till en avskärmad, fönsterfri badrumsdel. Inomhusträdgården ger en oväntad funktion när det gäller tillvägagångssätt och en trevlig utsikt när de kommer ut från de privata båsarna.

  • 17 |
Glaskanten på den lyxiga infinitypoolen.


Via Architizer

Dela det på någon av de sociala mediekanalerna nedan för att ge oss din röst.


Titta på videon: Blue HQ Clubhouse (Maj 2022).